NederlandsEngels

Peuteropvang/speelzaal De Hobbelhoek

Peuteropvang/speelzaal | De Hobbelhoek

Peuteropvang De Hobbelhoek is samen met basischool Pius X verhuisd naar een tijdelijke locatie. Daar blijven wij samen onder één dak vanaf aanvang schooljaar 2021-2022, in afwachting van de oplevering van de nieuwbouw van ons kindcentrum op onze oude locatie aan de Heeswijkstraat.

Hieronder vindt u de adresgegevens van de tijdelijke locatie + het nieuwe LRK-nummer: 

De Hobbelhoek
Oranje Nassaustraat 1B, 2271 SJ, Voorburg
LRK nummer 234501030

De peuterspeelzaal biedt jouw peuter een vertrouwde, veilige omgeving om samen met leeftijdgenootjes volop te kunnen spelen, ontdekken en ervaren. Onze deskundige medewerkers stimuleren de ontwikkeling van de kinderen op allerlei gebieden, er is veel aandacht voor taalontwikkeling en we besteden extra aandacht aan de vaardigheden die kinderen nodig hebben in voorbereiding op de grote stap naar de basisschool. PSZ De Hobbelhoek maakt deel uit van het kindcentrum in ontwikkeling, samen met BSO De Fontein en basisschool Pius X.

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurCreativiteitKapper
Linde van Kooten

Manager kindcentrum

Linde van Kooten

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  Uw peuter op een vertrouwde en veilige plek De peuterspeelzaal biedt uw peuter een vertrouwde, veilige ruimte om samen met leeftijdgenootjes volop te kunnen spelen, ontdekken en ervaren, binnen en buiten. Onze deskundige Pedagogisch medewerkers stimuleren de ontwikkeling van de kinderen op allerlei gebieden, zoals sociaal-emotioneel (samen spelen, samen delen), de grove en fijne motoriek (knutselen en bewegingsspel) en natuurlijk de taalontwikkeling (voorlezen, benoemen, zingen).

  Wij besteden daarnaast extra aandacht aan vaardigheden die kinderen nodig hebben op de basisschool. Bijvoorbeeld het blijven zitten als we aan tafel zitten, het luisteren naar een verhaaltje van de juf of naar elkaar, het op de juiste manier vasthouden van een potlood of schaar, het doen van geheugenspelletjes, tellen, kleuren leren, het zelfstandig aan kunnen doen van jas en schoenen en naar toilet gaan. Ook gymmen wij regelmatig in de speelzaal van de basisschool. Zo zorgen wij ervoor dat uw peuter een goede start kan maken op de basisschool.

 • Opvangvormen

  Peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) is een opvangvorm voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Je peuter komt een aantal dagdelen per week naar de peuteropvang,waar hij/zij kan spelen met leeftijdsgenootjes. We eten altijd gezamenlijk fruit en we drinken (suikervrije) limonade of een bekertje water met een crackertje erbij. Dit alles in inbegrepen in het tarief, net als luiers en verzorgingsproducten.

  De peuteropvang beschikt over stimulerend en uitdagend ontwikkelings/spelmateriaal speciaal voor deze leeftijdscategorie. Vanzelfsprekend spelen we ook veel buiten met de peuters. Voor deze opvangvorm kunt u ook in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

 • Bijzonderheden

  De Hobbelhoek peuterspeelzaal maakt deel uit van een kindcentrum in ontwikkeling; Kindcentrum Heeswijk, een samenwerkingsverband van Vlietkinderen kinderopvang en scholenkoepel Panta Rhei, waar basisschool Pius X, BSO De Fontein en de peuterspeelzaal samenwerken in het (nieuw te bouwen) kindcentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De nieuwbouwplannen zijn volop in ontwikkeling. Het nieuwe kindcentrum biedt straks een prachtig onderkomen voor alle partijen waar zij samenwerken aan doorgaande leer- en ontwikkelingslijnen.

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  PSZ:
  LRK nummer: 177166344
  16 Kindplaatsen

 • Scholen

  Pius X

 • Contactgegevens locatie

Adres

Openingstijden

Maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend geopend van 08.30 tot 12.00 uur

Woensdag: 08.30 - 12.15 uur

Wij volgen de sluitingsdagen en vakanties van de basisschool

Neem een kijkje bij "Peuteropvang/speelzaal De Hobbelhoek"

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal