Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties
Vacatures

Kinderdagverblijf Voorburg West | Plons

Kinderdagverblijf Voorburg West | Plons

Kinderdagverblijf Voorburg West | Plons

Kinderdagverblijf Voorburg West | Plons is gehuisvest aan de Maanweg 20 in Den Haag (gebied Binckhorst). Het gebouw is ruim opgezet en is prachtig gelegen aan het water. Binnen onze huiselijke locatie vangen wij met veel plezier uw kind(eren) op en begeleiden wij ze in hun ontwikkeling.  

De kinderen leren van elkaar

Kinderdagverblijf Plons heeft vier verticale groepen, Druppels, Spetters, Bubbels en Belletjes.

Dit houdt in dat de leeftijden op de groepen variëren van 0 tot 4 jaar. Wat verticale groepen zo leuk maakt, is dat de kinderen een hoop van elkaar kunnen leren. Net als broertjes en zusjes leren de jongsten spelenderwijs van de oudsten.

De groepen zijn op zo’n manier ingericht dat uw kind het speelgoed of spelmateriaal zelf kan kiezen. Er zijn in de groepsruimten hoekjes gecreëerd waar de kinderen in alle vrijheid kunnen spelen, ontdekken en zich zo ontwikkelen.

Wij beschikken over een heerlijke, veilige tuin aan het water. In de tuin staan picknicktafels, speeltoestellen, een doolhof en een zandbak. Uiteraard beschikken we over fietsjes, steppen en ander buitenspeelgoed.

Activiteiten 

We organiseren geregeld speciale activiteiten voor peuters zoals een peuteruurtje of peuter yoga. Voor de 3+ kinderen hebben wij een ruimte met 'kindercomputers' en leeftijdsgericht speelgoed. Wij gebruiken thema's uit de methode Uk & Puk, een ontwikkelingsgerichtprogramma met veel aandacht voor de taalontwikkeling en de woordenschat.

Ieder kind krijgt een eigen map gevuld met knutselwerken en verhalen over zijn/haar Plons-'carrière'. Deze map krijgt uw kind mee bij het afscheid van Vlietkinderen Kinderdagverblijf Plons.

Peuters leren spelenderwijs, ze spelen met taal, met klanken, woorden en zinnen. Zonder dat zij zich hier bewust van zijn, groeit hun woordenschat snel. De oren van het hele jonge kind staan wagenwijd open voor taalklanken, daarom lezen we veel met de kinderen, het luisteren naar verhalen en bekijken van mooie prentenboeken passen goed bij deze ontvankelijke fase voor taalverwerving. Tot groot plezier van de kinderen komt onze 'voorleesoma' iedere dinsdag voorlezen. 

Wij vinden het leuk als u een kijkje komt nemen bij Kinderdagverblijf Plons. Bel ons gerust voor een rondleiding of regel een afspraak voor een rondleiding via deze site.

 

 

 

 

Adres

Maanweg 20
2516 AA Den Haag

T KDV 070-2005330
E Plons@vlietkinderen.nl

Locatiemanager
Tim van Pagée

LRK nummer KDV: 268199826

Opvangtype(s)
KDV - 52 kindplaatsen

Activiteiten

Inspectierapport(en)
Inspectierapport GGD KDV Plons 2020.pdf
Inspectierapport GGD KDV Plons 2019.pdf

Voorzieningen

Scholen
Pius X


Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur.