Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties

Kindcentrum Voorburg Noord | De Luchtballon

Kindcentrum Voorburg Noord | De Luchtballon

Veranderingen bij peuterspeelzalen

Met ingang van 1 januari 2018 verandert de wet- en regelgeving voor peuterspeelzalen. Klik hier voor actuele informatie over dit onderwerp.

 

Naschoolse opvang

Wij bieden naschoolse opvang voor kinderen van basisscholen Liduina, De Lusthof, De Parachute en Pius X, in de leeftijd van 4 – 13 jaar. Maandelijks is er een overleg met de scholen om het reilen en zeilen goed op elkaar af te stemmen. We maken gebruik van een electrische bakfiets, een Stint, om de kinderen op te halen bij basisschool De Lusthof.

Onze locatie ligt in een ruime en groene (speel) omgeving. Dagelijks worden er verschillende activiteiten aangeboden op Kindcentrum Voorburg Noord | De Luchtballon. Gezelschapsspellen, sportactiviteiten, koken, omgaan met de natuur, uitjes naar verschillende locaties (musea, het bos, bioscoop, speeltuin enzovoort) en knutselactiviteiten. Werken met thema’s gebeurt in de vakantieperiode, zo maken wij met zijn allen een wereldreis, leren wij over de natuur, is de locatie omgetoverd tot een echt circus en nog veel meer leuke thema’s die samen met de kinderen worden bedacht.

Vlietkinderen vindt het belangrijk dat kinderen met plezier naar de naschoolse opvang komen. Kinderparticipatie is een manier van werken om kinderen binnen onze opvang een stem te geven en betrokken te houden. Dat kan door ze mee te laten denken, kiezen en soms ook mee te laten beslissen over het reilen en zeilen van de opvang. Dat kan gaan over de aanschaf van speelgoed, over de regels in de groep, over de activiteiten, over de vakanties of over andere onderwerpen.

Kom gerust een keer met uw kind(eren) de sfeer proeven op Kindcentrum Voorburg Noord | De Luchtballon!

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is voor peuters vanaf 2 jaar oud. De kinderen komen 4 dagdelen per week en worden via de Piramide methode voorbereid op de basisschool. Wij werken aan de hand van thema's  zoals; ruimte, kleur en vorm, herfst, sinterklaas, kerst, kleding, huis, grootte, tellen, lente, verkeer en water. Door middel van deze thema's worden de cognitieve, emotionele, motorische en taal- ontwikkeling van uw kind(eren) gestimuleerd.

VSO: opvang voor schooltijd, met of zonder ontbijt

Kent u het? ’s Morgens haasten, snel aankleden, een boterhammetje voor onderweg, afzetten bij school en hup… de file in. Daar hebben wij een oplossing voor: voorschoolse opvang (VSO) vanaf half acht. Uw kind blijft bij ons tot aanvang schooltijd. Wij zorgen dat uw kind veilig en met een goede overdracht aan de leerkracht, in de klas komt.

Het tarief voor de VSO is: € 7,70 per uur.
Ook voor deze opvangvorm kunt u kinderopvangtoeslag ontvangen.

Tijdens de VSO-tijd kunnen de kinderen nog even rustig wakker worden, samen een spelletje doen, een boekje lezen, spelen of gewoon nog even lekker ‘niksen’.

We bieden u ook de mogelijkheid om, voor € 1,00 extra per keer, gebruik te maken van onze ontbijtservice. De kinderen eten dan gezamenlijk aan tafel een gezond, lekker en voedzaam ontbijtje waarmee ze vol energie aan hun schooldag kunnen beginnen.

Hebben we uw belangstelling gewekt? Meld u dan aan voor de VSO (met of zonder ontbijt) en gun uzelf en uw kind(eren) een rustige start van uw werk- en de schooldag!

Vraag naar de mogelijkheden via 070-3175959 of via klantenservice@vlietkinderen.nl 

 

Warme maaltijd

Bij al onze naschoolse opvang locaties bestaat de mogelijkheid om uw kind een warme maaltijd te laten eten. Heel handig, bijvoorbeeld als uw kind moet sporten of u zelf weinig tijd heeft om te koken. De maaltijden van onze leverancier zijn gezond, voedzaam en passen bij het voedingsbeleid dat wij bij Vlietkinderen hanteren. Karrewiel Catering werkt volgens de richtlijnen de hygiënecode van de VWA Nederland en de HACCP-norm binnen de EEG.

De maaltijden kosten € 5,00 per stuk en kunt u hier bestellen en afrekenen met iDeal.

Er zijn meerdere mogelijkheden, u kunt kiezen voor een incidentele maaltijd of een vaste dag dat wij uw kind een warme maaltijd aanbieden. Als u ’s ochtends vóór 09.00 uur een maaltijd bestelt dan heeft uw kind dezelfde dag een maaltijd op de locatie. Heeft u aan het einde van de dag geen tijd om te koken? Bestel dan gewoon voor het hele gezin! U neemt de maaltijden mee als u uw kind(eren) komt ophalen.

Adres

Van Lodensteijnstraat 6
2274 TZ Voorburg

T 06-24489040 (NSO & VSO)
T 2 06-19561361 (PSZ)
E luchtballon@vlietkinderen.nl

Locatiemanager
Fréya Verhage

LRK nummer NSO: 110802615

Opvangtype(s)
VSO - 20 kindplaatsen
NSO - 40 kindplaatsen
PSZ - 16 kindplaatsen

Activiteiten

Inspectierapport(en)
Inspectierapport GGD KDV De Luchtballon 2018.pdf
Inspectierapport_BSO De Luchtballon 2018.pdf

Pedagogisch(e) werkplan(nen)
Pedagogisch werkplan NSO De Luchtballon 2017.pdf

Voorzieningen

Scholen
De Lusthofschool
De Parachute
Liduina basisschool


Openingstijden

Naschoolse opvang

Wij bieden naschoolse opvang voor kinderen van basisscholen Liduina, De Lusthof, De Parachute en Pius X, voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar.

Tijdens schooldagen is de naschoolse opvang aansluitend aan de schooltijden geopend tot 18.30 uur.

Vakanties en studiedagen : van 07.30 - 18.30 uur 

Voorschoolse opvang

7.30 uur tot aanvang schooltijd.

Peuterspeelzaal

Maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend 8.45 tot 11.45 uur 

Bereikbaar op: 06-19561361 of via e-mailadres pszluchtballon@vlietkinderen.nl