NederlandsEngels

Kindcentrum Pinkeltje

Kindcentrum Voorburg Midden | Pinkeltje

Welkom bij ons mooie kindcentrum! Het kinderdagverblijf Pinkeltje biedt plaats aan maximaal 56 kinderen inde leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Pinkeltje is een vertrouwde naam in de gemeentekern Voorburg. Het kinderdagverblijf bestaat al meer dan 30 jaar. Kinderen 'van toen' komen nu met hun eigen kinderen. Een stabiel team zorgt voor een huiselijke sfeer. Dit kindcentrum werkt nauw samen met de naastgelegen basisschool Cascade, voor de kinderen van deze school verzorgt Pinkeltje de opvang voor schooltijd.

Pinkeltje is gehuisvest in een prachtig duurzaam en 'groen' gebouw met een heerlijke natuurlijke buitenruimte, waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen, ontdekken en ... lekker kliederen met zand en water. Bij nat weer hebben we praktische buiten-broeken, die over de kleren heen kunnen, zodat we toch fijn buiten kunnen spelen.

Tussen de middag eten we een gezonde warme groentelunch met elkaar. Zo krijgen de kleintjes hun dagelijkse portie vitamientjes alvast binnen. Alle (fles)voeding en verzorging van de kinderen is opgenomen in ons standaard tarief. 

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsBinnenzandbakCultuurSportCreativiteitWarme maaltijdKapperUk & PukEarlyBirdWarme groentemaaltijd
Nanda Meulmeester

Manager kindcentrum

Nanda Meulmeester

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  Met een vast team van ervaren pedagogisch medewerkers, zorgen we er elke dag voor dat kinderen een onvergetelijke tijd hebben op kinderdagverblijf Voorburg Midden | Pinkeltje. Ons streven is dat de kinderen én hun ouders zich thuis voelen op Pinkeltje. Warmte, geborgenheid, pedagogische kwaliteit, vertrouwen in elkaar en belangstelling naar elkaar toe, staan bij ons hoog in het vaandel.

 • Opvangvormen

  Kinderdagverblijf

  We zorgen voor een veilige maar uitdagende speelomgeving voor de kleintjes. We bieden een gevarieerd activiteitenaanbod, samen versjes opzeggen, liedjes zingen, maar ook knutselen, lekker kliederen met zand en water en natuurlijk boekjes lezen. Vanzelfsprekend spelen we ook dagelijks lekker buiten! We zorgen ervoor dat de oudere kinderen op het KDV (3+) een activiteitenaanbod aangereikt krijgen dat past bij hun ontwikkeling. We werken hiervoor met de methode Uk & Puk. Daarnaast bieden we ook het programma Early Bird aan, een programma waarmee de peuters vanaf 3 jaar vertrouwd worden gemaakt met de Engelse taal.

  We eten gezamenlijk fruit, groentehapjes en een warme lunchmaaltijd. Onze maaltijden worden geleverd door Madaga, een gerenommeerde leverancier binnen de kinderopvang. Luiers en verzorgingsproducten hoef je niet mee te brengen naar de opvang, wij hebben alles wat nodig is in huis. Bij ons dagverblijf werken we met KIJK!, dit is een observatiemethode waarmee we het welbevinden en de ontwikkeling van je kindje goed monitoren. Natuurlijk houden we jou hiervan goed op de hoogte!

  Voorschoolse opvang

  Opvang vóór schooltijd! Gaat jouw kind naar basisschool Cascade? Dan bieden we je de mogelijkheid om je kind(eren) 's ochtends om half acht bij Pinkeltje te brengen. Kent je het? Het haasten in de ochtend, snel aankleden, een boterhammetje voor onderweg, afzetten bij school en hup… de file in. Daar hebben wij een oplossing voor: voorschoolse opvang (VSO) vanaf half acht. Je kind blijft bij ons tot aanvang schooltijd. Wij zorgen dat het kind op tijd, veilig en met een goede overdracht aan de leerkracht, in de klas komt.

  Tijdens de VSO-tijd kunnen de kinderen nog even rustig wakker worden, samen een spelletje doen, een boekje lezen, spelen of gewoon nog even lekker chillen. De kosten voor Voorschoolse opvang vindt je hier. Ook voor deze vorm van kinderopvang kunt je Kinderopvangtoeslag aanvragen. Hebben we je belangstelling gewekt? Meld je dan aan voor de VSO en gun jezelf en de kind(eren) een rustige start van de dag! Je kunt je hier aanmelden.

 • Bijzonderheden

  Vlietkinderen Kinderdagverblijf Pinkeltje gaat verhuizen! Naar verwachting wordt het nieuwe duurzame en milieuvriendelijke gebouw van kindcentrum Pinkeltje eind 2020 opgeleverd. Het nieuwe Pinkeltje heeft een grote veranda met ruime overstek, zodat we in alle weersomstandigheden buitenactiviteiten kunnen ondernemen, ook komen er ‘buitenbedjes’ zodat kinderen lekker buiten kunnen slapen. Om het pand heen komt een fantastische groene buitenruimte. Nu beschikken we ook over een mooie buitenruimte met een grote moestuin en voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Dit blijft zo na de verhuizing naar onze nieuwe locatie, die gebouwd wordt aan de andere zijde van basisschool Cascade, aan de Hendrik van Boeijenlaan. We blijven dus in dezelfde omgeving.

  Klik hier voor een beeldimpressie van de nieuwe locatie

  Bij kinderdagverblijf Pinkeltje werken we met de pedagogische en educatieve methodes Uk & Puk en Earlybird. Uk & Puk is een methode waarmee wij in vaste thema’s werken. Earlybird is een methode die kinderen op jonge leeftijd (vanaf 3 jaar) laat kennismaken met de Engelse taal. Op hele jonge leeftijd staan de oren van kinderen al open voor klanken van een andere taal. Met het programma Benny’s playground maakt Earlybird gebruik van deze ontvankelijke fase voor taalverwerving. Pedagogisch medewerkers worden regelmatig bijgeschoold op deze methodes maar ook op allerlei andere vakgebieden.

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  KDV:
  LRK nummer: 326066871
  60 Kindplaatsen

  VSO:
  LRK nummer: 326066871
  10 Kindplaatsen

 • Contactgegevens locatie

Adres

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur

Neem een kijkje bij "Kindcentrum Pinkeltje"

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal