NederlandsEngels

Kindcentrum Casa Mia

Kindcentrum Voorburg Midden | Casa Mia

Welkom bij Kindcentrum Voorburg Midden | Casa Mia! Deze locatie is gevestigd in de Professor Casimir basisschool in Voorburg Midden en heeft uiteraard een nauwe samenwerking met deze school. De samenwerking komt terug in het gezamenlijk gebruik van ruimtes (binnen en buiten) en materialen, maar ook in de overdracht tussen opvang en school. We werken samen aan doorgaande lijnen van opvang naar onderwijs. Casa Mia biedt Peuteropvang en buitenschoolse opvang voor de kinderen van de Professor Casimirschool.

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurSportCreativiteitAtelierWarme maaltijdZwemlesHuiswerkbegeleidingKapperUk & PukEarlyBird
Emma Kuijt

Manager kindcentrum

Emma Kuijt

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  Vlietkinderen Kindcentrum Casa Mia met buitenschoolse- en peuteropvang voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar, maakt al jaren onderdeel uit van basisschool Professor Casimir.

  Er is een nauwe samenwerking met de school. De groepsruimten zijn licht en vrolijk, het team stabiel en goed opgeleid. Er heerst een vriendelijke, huiselijke sfeer. De oudere BSO kinderen kunnen vanaf 7/8 jaar naar Stoer en Robuust, een fijne BSO locatie in het mooie, groene Sijtwende park. Deze locatie heeft voor de groep kinderen van 7+ tot en met 12 jaar, een activiteitenaanbod dat past bij die leeftijdsgroep.
  Is je belangstelling gewekt? Neem dan contact met ons op, of maak een afspraak voor en rondleiding. Je bent van harte welkom!

 • Opvangvormen

  Peuteropvang

  Speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud, is er peuteropvang. De kinderen hebben een fijne, veilige maar uitdagende speelruimte in het gebouw en een eigen buitenruimte met zandbak en een schaduwscherm voor extra bescherming op zonnige dagen. De kinderen kunnen binnen spelen in de verschillende speelhoeken en er worden veel activiteiten aangeboden volgens het programma Puk & Ko. Dit ontwikkelingsstimulerende programma, met veel aandacht voor de taalontwikkeling, biedt goede voorbereiding op de basisschool. We zingen, lezen, knutselen, eten samen fruit en zorgen ervoor dat de peuters leren om samen te spelen. We beschikken over veel ontwikkelingsmateriaal toegerust op deze leeftijdsgroep. De peuteropvang is inclusief een (warme) lunch, luiers en verzorgingsproducten.

  Buitenschoolse opvang

  Onze opvang is voor 4 tot 8 jarigen en kenmerkt zich door verschillende speelhoeken, zoals bouw-, winkel- en poppenhoek een verkleed- en een keukenhoek. In het gebouw is het licht en ruim. Zowel binnen als buiten is er veel speelruimte. De naschoolse opvang beschikt over een groepsruimte, een ruime speelhal en een gezellige eetkeuken voor de kookactiviteiten. We maken gebruik van de aula en het speellokaal van de basisschool. Buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen op de grote buitenspeelplaats met grote zandbak, klimhuisje met glijbaan, tafeltennistafel en buitentheater. In de nabije omgeving zijn meerdere parken waar we geregeld naar toe gaan.

 • Bijzonderheden

  Engelse taal bij Peuteropvang Casa Mia: EarlyBird

  Peuters leren spelenderwijs, ze spelen met taal, met klanken, woorden en zinnen. Zonder dat zij zich hier bewust van zijn groeit hun woordenschat snel. De oren van het jonge kind staan wagenwijd open voor klanken van een andere taal. Daarom bieden we naast het programma Puk en Ko ook het programma Benny’s Playground voor de kinderen vanaf drie jaar.

  Dit programma van Earlybird, maakt gebruik van deze ontvankelijke fase voor taalverwerving. In het programma ligt de nadruk op de verwerving van de basis woordenschat. De woorden verwijzen naar de dagelijkse activiteiten en dingen waar peuters mee bezig zijn. De activiteiten zijn thematisch opgebouwd en draaien allemaal om Benny, de handpop. Benny is er op een vast moment op de dag, bijvoorbeeld het fruitmoment. Benny spreekt alleen maar Engels. Er is in de peutergroep een zogenaamde 'English corner'. Hierin staat een boom met afbeeldingen van de kernwoorden die Benny gebruikt.

  Zwemles*

  Tijdens de uren van de buitenschoolse opvang kan uw kind zwemlessen (diploma A t/m C) volgen. Op maandag en dinsdag, van 17.15 tot 18.00 uur. De zwemlessen worden gegeven door een instructeur van Sportfondsen bij zwembad Forum Kwadraat in Voorburg.

  Er gaat altijd een medewerker van Vlietkinderen mee met de kinderen naar de zwemles. Wanneer u bij aanmelding aangeeft dat uw kind onze naschoolse opvang bezoekt, ontvangt u 50% korting op het inschrijfgeld!

  *Wegens corona kunnen er wijzigingen zijn in dit aanbod, vraag ernaar op de locatie.

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  PO:
  LRK nummer: 222202634
  16 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 201241249
  44 Kindplaatsen

 • Scholen

  Prof. Casimirschool

 • Contactgegevens locatie

Adres

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.30 uur

Woensdag: 12.00 - 18.30 uur

Vakanties en studiedagen: 07.30 - 18.30 uur

Peuteropvang 

De Peutergroep is geopend op: dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 -12.00 uur en/of van 8:00 tot 13:30 uur. Je kunt kiezen hoeveel uur je afneemt.
De peuteropvang van 8.00 tot 13.30 uur is inclusief een warme groentelunch. 

Alle dagen zijn los af te nemen (met uitzondering van studiedagen en schoolvakanties).

Neem een kijkje bij "Kindcentrum Casa Mia"

Bel ons Plan een rondleiding