Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties
Vacatures

Kindcentrum Voorburg Midden | Casa Mia

Kindcentrum Voorburg Midden | Casa Mia

Naschoolse opvang

Kindcentrum Voorburg Midden | Casa Mia is gevestigd in de Professor Casimir basisschool in Voorburg Midden en heeft uiteraard een nauwe samenwerking met deze school. Deze samenwerking komt terug in het gezamenlijk gebruik van ruimtes en materialen maar ook in de overdracht tussen opvang en school. Casa Mia biedt opvang voor de leerlingen van de Professor Casimirschool.

Onze opvang is voor 4 tot 8 jarigen en kenmerkt zich door verschillende speelhoeken, zoals bouw-, winkel- en poppenhoek een verkleed- en een keukenhoek. In het gebouw is het licht en ruim. Zowel binnen als buiten is er veel speelruimte.

De naschoolse opvang beschikt over een groepsruimte, een ruime speelhal en een gezellige eetkeuken voor de kookactiviteiten. We maken gebruik van de aula en het speellokaal van de basisschool. Voor de kinderen die hun huiswerk maken zorgen we voor begeleiding en een rustig plekje.

Buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen op de grote buitenspeelplaats met grote zandbak, klimhuisje met glijbaan, tafeltennistafel en buiten theater. In de nabije omgeving zijn meerdere parken waar we geregeld naar toe gaan.

Zwemles

Tijdens de uren van de naschoolse opvang kan uw kind zwemlessen (diploma A t/m C) volgen! Op maandag en dinsdag, van 17.15 tot 18.00 uur. De zwemlessen worden gegeven door een instructeur van Sportfondsen bij zwembad Forum Kwadraat in Voorburg. Er gaat altijd een medewerker van Vlietkinderen mee met de kinderen naar de zwemles.

Wanneer u bij aanmelding aangeeft dat uw kind onze naschoolse opvang bezoekt, ontvangt u 50% korting op het inschrijfgeld!

Peuteropvang

Speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud, is er de peuteropvang. De kinderen hebben een eigen speelruimte in het gebouw, met een aparte verschoonruimte met commode en klein toiletje.

De peuteropvang heeft een aparte buitenspeelruimte met een eigen zandbak en een schaduwscherm voor extra bescherming op zonnige dagen. De kinderen kunnen spelen in de speelhoeken en er worden veel activiteiten aangeboden volgens het programma Puk & Ko. Een goede voorbereiding op de basisschool.

De peuteropvang is inclusief lunch en luiers.

Engelse taal bij Peuteropvang Casa Mia: EarlyBird 

Peuters leren spelenderwijs, ze spelen met taal, met klanken, woorden en zinnen. Zonder dat zij zich hier bewust van zijn groeit hun woordenschat snel. De oren van het hele jonge kind staan wagenwijd open voor klanken van een andere taal. Met het programma Benny’s Playground maakt Earlybird gebruik van deze ontvankelijke fase voor taalverwerving.

In het programma ligt de nadruk op de verwerving van de basis woordenschat. De woorden verwijzen naar de dagelijkse activiteiten en dingen waar peuters mee bezig zijn. De activiteiten zijn thematisch opgebouwd en draaien allemaal om Benny, de handpop. Benny is er op een vast moment op de dag, bijvoorbeeld het fruitmoment. Benny spreekt alleen maar Engels. In het lokaal komt een zogenaamde English corner'. Hierin staat een boom met hierin afbeeldingen van de kernwoorden die Benny gebruikt.

Lunch

Het is mogelijk om te kiezen voor een NSO-TSO arrangement: als u NSO én TSO op dezelfde dag afneemt, is dat inclusief een verse lunch.

Tussenschoolse opvang en lunchgemak

De meeste kinderen van de Professor Casimirschool maken gebruik van onze TSO. Ze eten lekker hun lunch op en spelen buiten of doen mee aan een activiteit. U kunt de TSO ook afnemen in combinatie met 'Lunchgemak'. Wij serveren een gezonde, gekoelde lunch en de kinderen eten gezellig samen aan tafel. 

Voorschoolse opvang en ontbijtservice

Voor de kinderen die al voor aanvang schooltijd bij ons komen zorgen we voor een rustig begin van de dag. Boekje lezen, een spelletje of nog even zitten en rustig wakker worden. De voorschoolse opvang is ook af te nemen in combinatie met onze 'ontbijtservice.'

De kosten voor Voorschoolse opvang vindt u hier. Ook voor deze vorm van kinderopvang kunt u Kinderopvangtoeslag aanvragen.

Warme maaltijd

Bij al onze naschoolse opvang locaties bestaat de mogelijkheid om uw kind een warme maaltijd te laten eten. Heel handig, bijvoorbeeld als uw kind moet sporten of u zelf weinig tijd heeft om te koken. De maaltijden van onze leverancier zijn gezond, voedzaam en passen bij het voedingsbeleid dat wij bij Vlietkinderen hanteren. Karrewiel Catering werkt volgens de richtlijnen de hygiënecode van de VWA Nederland en de HACCP-norm binnen de EEG.

De maaltijden kosten € 5,00 per stuk en kunt u hier bestellen en afrekenen met iDeal.

Er zijn meerdere mogelijkheden, u kunt kiezen voor een incidentele maaltijd of een vaste dag dat wij uw kind een warme maaltijd aanbieden. Als u ’s ochtends vóór 09.00 uur een maaltijd bestelt dan heeft uw kind dezelfde dag een maaltijd op de locatie. Heeft u aan het einde van de dag geen tijd om te koken? Bestel dan gewoon voor het hele gezin! U neemt de maaltijden mee als u uw kind(eren) komt ophalen.

Schrijf u kind(eren) nu in voor Kindcentrum Casa Mia!

Adres

van Deventerlaan 16
2271 TX Voorburg

T BSO 070-2005356
T PO 070-2005358
E klantenservice@vlietkinderen.nl

Locatiemanager
Nanda Meulmeester

LRK nummer NSO: 201241249
LRK nummer PO: 222202634

Opvangtype(s)
VSO
TSO
NSO - 40 kindplaatsen
PO - 16 kindplaatsen

Activiteiten

Inspectierapport(en)
Definitief GGD inspectierappport KDV Casa Mia 2019.pdf
Definitief GGD inspectierapport BSO Casa Mia 2019.pdf
Inspectierapport GGD BSO Casa Mia 2018.pdf

Voorzieningen

Scholen
Prof. Casimirschool


Openingstijden

Voorschoolse opvang
Maandag tot en met vrijdag  van 07:30 tot 8:30uur

Buitenschoolse opvang
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.30 uur.
Woensdag: 12.00 - 18.30 uur
Vakanties: 07.30 - 18.30 uur 
Studiedagen: 07.30 uur - 18.30 uur.

Peuteropvang ( 2 tot 4 jaar)

Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 13:30 uur.
Alle dagen zijn los af te nemen. 


Leuke links

http://stichtingpantarhei.nl/ 

http://www.profcasimirschool.nl/