NederlandsEngels

Kindcentrum De Vuurtoren

Kindcentrum | De Vuurtoren

Alles onder één dak! Bij Kindcentrum De Vuurtoren wordt de overstap van kinderdagverblijf/peuterspeelzaal naar de buitenschoolse opvang en de basisschool verkleind. Onze opvangvormen zitten in één gebouw samen met de basisscholen Catharina Amalia en Montessori, waardoor er een optimale samenwerking is tussen ons en het onderwijs. De kinderen kunnen binnendoor vanuit school naar onze opvang. Wij hebben een fantastische tuin rondom het centrum waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsBinnenzandbakMuziekCultuurSportCreativiteitAtelierWarme maaltijdHuiswerkbegeleidingKapperUk & PukWarme groentemaaltijd
Odile Beers

Manager kindcentrum

Odile Beers

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  KDV - 40 kindplaatsen

  VSO - 20 kindplaatsen

  BSO - 110 kindplaatsen

  PSZ|PO - 16 kindplaatsen

 • Opvangvormen

  Kinderdagverblijf (0-4 jaar)

  Naast de goed toegeruste groepsruimtes, kunnen de kinderen heerlijk spelen in onze centrale hal. Wij beschikken over allerlei uitdagend materiaal en een speciale babymat waar de baby's veilig kunnen spelen. Naast deze centrale hal hebben wij diverse ruimten die de kinderen uitnodigen tot verschillende soorten activiteiten, zoals bijvoorbeeld onze binnenzandbak. Natuurlijk zijn er ook voldoende mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan, maar ook muziek, dans, fijn buitenspelen en samen boekjes lezen maken deel uit van het activiteitenaanbod. Het KDV team is ervaren en goed op elkaar ingespeeld. We zorgen ervoor dat jij jouw kleintje in vertrouwde handen kunt achterlaten.

  Buitenschoolse opvang (4-12 jaar)

  Onze BSO heeft kinderen veel te bieden. Er is een uitgebreid activiteiten aanbod varierend van sport en spel tot samen koken voor ons 'restaurant'. De mattenkamer is een fijne ruimte voor het organiseren van bewegings-, muziekactiviteiten, poppenkast en voorstellingen. Het spelen met de matten, in verschillende kleuren, maten en vormen, nodigt uit tot klim en klauterspel. In de knutselkamer wordt geverfd, getimmerd en geknutseld. Soms zijn we gezamenlijk bezig met een project. De werkjes waar we dan mee bezig zijn kunnen we dan laten staan, zodat ouders kunnen zien waar hun kind mee bezig is. Natuurlijk maken we veel gebruik van alle ruimte die onze locatie omringt om heerlijk buiten te ravotten.

  Peuterspeelzaal (2-4 jaar)

  Peuters leren spelenderwijs, ze spelen met taal, met klanken, woorden en zinnen. Zonder dat zij zich hier bewust van zijn groeit hun woordenschat snel. De Pedagogisch medewerkers stimuleren deze ontwikkeling, dit gebeurt overigens ook bij het kinderdagverblijf. Er wordt gewerkt aan de hand van thema's, zoals bijvoorbeeld de seizoenen. We stimuleren de brede ontwikkeling van de leergierige peuter.

  Vanwege de samenwerking met het onderwijs, zoals ook de Montessorischool, bieden we naast ons reguliere ontwikkelingsmateriaal ook spelmateriaal aan wat gebruikt wordt bij de Montessorimethode. We werken aan doorlopende leer- ontwikkellijnen en bereiden de peuters van de peutergroepen (KDV en PSZ) stap voor stap voor op de grote stap naar de basisschool. 

  De peuterspeelzaal van Kindcentrum de Vuurtoren heeft geen Voorschoolse Educatie (VE) aanbod. VE peuterplaatsen bieden we bij Kindcentrum Balans en Kindcentrum 't Kompas. 

 • Bijzonderheden

  Volop de ruimte, zowel binnen als buiten!

  Binnen

  KC De Vuurtoren heeft veel ruimte om te bewegen, spelen, ontdekken en avontruen te beleven. Het kinderdagverblijf heeft eigen groepsruimtes en een fijne speelhal met een apart deel voor de baby's en een binnenzandbak. De peuterspeelzaal en BSO lokalen zijn divers ingericht, er is ook een atelier en een 'restaurant'.  De oudste BSO kinderen kunnen ook gebruik maken van een lokaal op de 1e verdieping. 

  We bieden de kids regelmatig leuke activiteiten aan, zoals Yoga, Mollenhol, dans, muziek, peutergym, samen koken, knutselen en nog veel meer. Daarnaast worden er wekelijks Kunstlessen aangeboden door Wendy, kunstzinnig, ecologisch Pedagoog. Onder haar bevlogen en kundige begeleiding worden er de mooiste dingen gemaakt door de kinderen! 

  Buiten

  Naast de binnenruimte is er veel aandacht besteed aan de buitenruimte van kindcentrum De Vuurtoren. Wij hebben een natuurlijke tuin waar de kinderen naast een zandbak ook gebruik kunnen maken van zandpaden, boomstronken, waterloopjes en stenen. Door te kiezen voor diverse soorten ondergrond kunnen kinderen spelen met bladeren en aarde. Op deze manier leren zij omgaan met de natuur. Een deel van de tuin is moestuin, waar in de zomer aardbeien, tomaatjes en pompoenen groeien, die we natuurlijk ook gezamenlijk lekker opeten.

  Voor het buitenspelen maken wij ook gebruik van de schoolpleinen van de aangrenzende scholen. Daar kunnen de kinderen ook voetballen, touwtje springen, skelteren of lekker rennen. In de nabijheid van onze locatie is een kinderboerderij en een natuurlijke speeltuin. Hier gaan we met de kinderen regelmatig naar toe om de picknicken, te ontdekken en te spelen.

  De basisscholen waarmee we samenwerken zijn: Prinses Catharina Amalia en Montessorischool Leidschenveen

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  KDV:
  LRK nummer: 316450078
  40 Kindplaatsen

  VSO:
  LRK nummer: 202551489
  20 Kindplaatsen

  PSZ:
  LRK nummer: 316450078
  16 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 202551489
  110 Kindplaatsen

 • Scholen

  Prinses Catharina Amalia

  Montessorischool Leidschenveen

 • Contactgegevens locatie

Adres

Kinderdagverblijf

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur

Voorschoolse opvang

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 - 08.30 uur (uitsluitend in schoolweken)

De kosten voor Voorschoolse opvang vindt u hier. Ook voor deze vorm van kinderopvang kunt u Kinderopvangtoeslag aanvragen.

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag, donderdag: 15.00 - 18.30 uur

Woensdag en vrijdag: 11.30 - 18.30 uur

Vakanties en studiedagen: 07.30 - 18.30 uur

Peuterspeelzaal

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 11.45 uur

Alle dagdelen zijn naar keuze los af te nemen of te combineren.

Neem een kijkje bij "Kindcentrum De Vuurtoren"

Bel ons Plan een rondleiding