Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties
Vacatures

Kindcentrum Leidschenveen Forepark | De Vuurtoren

Kindcentrum Leidschenveen Forepark | De Vuurtoren

Veranderingen bij peuterspeelzalen

Peuters leren spelenderwijs, ze spelen met taal, met klanken, woorden en zinnen. Zonder dat zij zich hier bewust van zijn groeit hun woordenschat snel. Het programma Benny’s playground, waarmee kinderen spelenderwijs kennismaken met de Engelse taal, is verweven in het voor- en vroegschools activiteitenprogramma (Piramide) dat wij de peuters aanbieden.  

In het programma ligt de nadruk op de verwerving van de basis woordenschat. De woorden verwijzen naar de dagelijkse dingen waar peuters mee bezig zijn. Het activiteitenprogramma is thematisch opgebouwd. 

Alles onder één dak
Bij Kindcentrum Leidschenveen Forepark | De Vuurtoren wordt de overstap van kinderdagverblijf naar school verkleind. Onze opvangsoorten zitten in één gebouw, waardoor er een optimale samenwerking tussen ons en de scholen. De kinderen kunnen binnendoor van school naar onze opvang, wat fijn is bij slecht weer of kou.

Veel mogelijkheden voor activiteiten
In onze centrale hal kunnen de kinderen spelen. Wij beschikken over een speciale babymat waar de baby's veilig kunnen spelen. Naast deze centrale hal hebben wij diverse ruimten die de kinderen uitnodigen tot verschillende soorten activiteiten, bijvoorbeeld knutselen, stoeien of snoezelen. De mattenkamer is een grote ruimte voor het organiseren van bewegingsactiviteiten, muziekactiviteiten, poppenkastspel en voorstellingen. Het spelen met de matten, in verschillende kleuren, maten en vormen, nodigt uit tot verschillende soorten spel. In de knutselkamer wordt geverfd, getimmerd en geknutseld. Soms zijn we gezamenlijk bezig met een project. De werkjes waar we dan mee bezig zijn kunnen we dan laten staan, zodat u kunt zien waar uw kind mee bezig is.

Volop de ruimte buiten!
Naast de binnenruimte is ook veel aandacht besteed aan de buitenruimte van Kindcentrum Leidschenveen Forepark | De Vuurtoren. Wij hebben een natuurlijke tuin waar de kinderen naast de zandbak ook gebruik kunnen maken van zandpaden, boomstronken en stenen. Door te kiezen voor diverse soorten ondergronden kunnen kinderen spelen met bladeren en aarde. Op deze leren zij omgaan met de natuur. Een deel van de tuin is moestuin, waar in de zomer aardbeien, tomaatjes en pompoenen groeien, die we natuurlijk ook gezamenlijk lekker opeten.

Voor het buitenspelen maken wij ook gebruik van de schoolpleinen van de aangrenzende scholen. Daar kunnen de kinderen ook voetballen, touwtje springen, skelteren of lekker rennen. In de nabijheid van onze locatie is een kinderboerderij en een natuurlijke speeltuin. Hier gaan we met de kinderen regelmatig naar toe om de picknicken, te ontdekken en te spelen.

De Vrolijke Noot

Vlietkinderen biedt leuke muzieklessen aan voor peuters. Deze lessen worden verzorgd door Kim van den Heuvel, pedagogisch medewerker van de Vuurtoren.
Bekijk hier meer informatie over De Vrolijke Noot.

 

Danskriebels!

Beweging is belangrijk, net als voeding en verzorging. Tijdens Danskriebels! wordt gebruik gemaakt van uitdagende materialen, passend bij elk thema. 
Bekijk hier meer informatie over Danskriebels!

 

Adres

Ciceropad 10
2493 ZK Den Haag

T KDV 070-2005256
T BSO 070-2005259
T PSZ 070-2005264
E klantenservice@vlietkinderen.nl

Locatiemanager
Marleen Kaarsenmaker (a.i.)

LRK nummer KDV: 316450078
LRK nummer NSO: 202551489

Opvangtype(s)
KDV - 40 kindplaatsen
VSO - 20 kindplaatsen
NSO - 110 kindplaatsen
PSZ - 16 kindplaatsen

Activiteiten

Inspectierapport(en)
Inspectierapport GGD BSO De Vuurtoren 2020.pdf
Inspectierapport GGD KDV De Vuurtoren 2019.pdf
Inspectierapport GGD BSO De Vuurtoren 2019.pdf
Inspectierapport GGD KDV De Vuurtoren 2020.pdf

Voorzieningen

Scholen
Montessorischool Leidschenveen
Prinses Catharina Amalia


Openingstijden

Kinderdagverblijf

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur.

Directe telefoonnumers groepen KDV:

ZEESCHILDPADJES (KDV) 070-200 52 58

ZEESTERREN (KDV)        070-200 52 57

ZEEPAARDJES (KDV)       070-200 52 56

Voorschoolse opvang

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 - 08.30 uur (uitsluitend in schoolweken). De kosten voor Voorschoolse opvang vindt u hier. Ook voor deze vorm van kinderopvang kunt u Kinderopvangtoeslag aanvragen.

Naschoolse opvang

Maandag, dinsdag, donderdag: 15.00 – 18.30 uur
Woensdag en vrijdag: 11.30 - 18.30 uur

Vakanties:     07.30 - 18.30 uur
Studiedagen: 07.30 - 18.30 uur

telefoonnummer: 070 - 200 52 59

Peuterspeelzaal (2 jaar tot 4 jaar)

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 11.45 uur Alle dagdelen zijn naar keuze los af te nemen of te combineren.


Leuke links