NederlandsEngels

Kindcentrum Balans

Kindcentrum Leidschenveen De Velden | Balans

Welkom bij Kindcentrum Balans! Het kindcentrum met opvang en onderwijs samen op een mooie plek aan de rand van de wijk 'De Velden' in Leidschenveen (Den Haag). Balans is een grote kleine wereld voor kind en ontwikkeling waar we iedereen zien en wendbaar ontwikkelen.

Deze locatie maakt samen met basisschool Balans onderdeel uit van KC Balans.

Bekijk hier de rondleidingsvideo van KC Balans.

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurSportCreativiteitAtelierUk & PukWarme groentemaaltijd
Michelle van Die

Manager kindcentrum

Michelle van Die

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  Kindcentrum Balans heeft naast een basisschool, een kinderdagverbijf (0-4), buitenschoolse opvang (4-12) en peuteropvang/speelzaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

 • Opvangvormen

  Voorschoolse opvang

  In de ochtend starten we bij kindcentrum Balans met voorschoolse opvang (gevestigd op huisnummer 3), de kinderen kunnen nog even spelen of rustig wakker worden voor ze naar de klas gaan of naar de klas gebracht worden.

  Peuteropvang/speelzaal

  Onze missie is om peuters goed voor te bereiden op de stap naar het onderwijs, zowel op de peuteropvang/(VE) speelzaal als bij de dagopvang. Dit doen we met een ruim aanbod van spel en activiteiten. Dit is iedere twee maanden gekoppeld aan een thema. Peuteropvang/(VE) Peuterspeelzaal Er is een VE-peuterspeelzaal, voor peuters tussen 2 en 4 jaar oud. Bij deze peutergroep werken we met een Voorschools Educatief (VE) programma: Puk & Ko. Hiermee bereiden wij de kinderen spelenderwijs voor op het onderwijs. Dit programma werkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de opgroeiende peuter, thema's zoals 'Dit ben ik’, ‘Eet smakelijk’ en ‘Wat heb jij aan'. Het programma stimuleert alle ontwikkelingsgebieden van de kinderen met de nadruk op de taalontwikkeling.

  In de ochtend starten de kinderen in de kring en gaan ze vervolgens in hoeken met ontwikkelingsmaterialen aan de slag. Er is altijd een momentje om een stukje fruit te eten en iets te drinken. De VE groep is gevestigd in het hoofdgebouw op nummer 5. De peuteropvang groep, gevestigd op nummer 3, volgt in grote lijnen de Piramide methode. Deze methode is net als Puk & Ko een educatief programma. In de ochtend starten de kinderen in de kring en gaan ze vervolgens in hoeken met ontwikkelingsmaterialen aan de slag. Er is altijd een momentje om een stukje fruit te eten en iets te drinken.

  De kinderen gaan vanuit hun eigen stamgroep op onderzoek in de vele ruimtes die Balans rijk is. Er is een atelier, een zeer ruime speelhal en zelfs een zand-water ruimte binnen. Ook is er een veilige, aangrenzende buitenruimte, waardoor de kinderen makkelijk even naar buiten kunnen. We zijn geopend tot 13.30uur en sluiten de ochtend af na de lunch. *VE staat voor Voorschoolse Educatie

  Kinderdagverblijf

  Het kinderdagverblijf heeft een eigen plek in het kindcentrum op het terrein. De kinderen gaan vanuit hun eigen stamgroep op onderzoek in de vele ruimtes die Balans rijk is. Er is een atelier, een zeer ruime speelhal en zelfs een zand-water ruimte binnen. Ook heeft iedere groep een veilige, aangrenzende buitenruimte, waardoor de kinderen makkelijk even naar buiten kunnen. We werken met een vaste dagindeling waarin we zorg dragen voor voldoende eet en drinkmomenten, rustmomenten en een ruim aanbod aan activiteiten. De kinderen leren veel van elkaar en leren rekening te houden met elkaar.

  Buitenschoolse opvang

  Wanneer kinderen de leeftijd van 7 jaar bereiken, gaan we gezamenlijk kijken of kinderen door kunnen stromen naar de BSO groepen die gehuisvest zijn in het hoofdgebouw op nummer 5. In deze groepen bereiden we kinderen langzaam voor op de stap naar zelfstandig thuis zijn en huiswerk maken. Ook bij deze groepen is de gymzaal dagelijks in gebruik en dagen we de kinderen uit in buitengewone activiteiten, zoals het klimmen tegen klimmuur of tijdens een bootcamp. Voor alle vormen van kinderopvang kunt u Kinderopvangtoeslag aanvragen.

   

 • Bijzonderheden

  Met veel plezier werken ongeveer tachtig professionals op Balans aan de ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar. We werken vanuit een gezamenlijke missie. Deze missie en een aantal pijlers geven woorden aan wie wij zijn en waar we steeds aan blijven werken. Wij zijn een groot kindcentrum als het gaat om het aantal kinderen, maar stralen het gevoel uit van een kleine organisatie.

  Door saamhorigheid en betrokkenheid geven wij dit gevoel vorm. Vriendelijke, spontane en open omgangsvormen kenmerken dit. Het team van dit kindcentrum is hecht. Uw kind(eren) en u zullen zich snel bij ons op het gemak voelen. Wij bieden de kinderen een ruime variatie in activiteiten aan. Buitenspelen vinden we belangrijk, dat doen we eigenlijk iedere dag. Wij besteden ook veel aandacht aan sport en bewegen.

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  KDV:
  LRK nummer: 119584359
  36 Kindplaatsen

  PO:
  LRK nummer: 119584359
  16 Kindplaatsen

  VE:
  LRK nummer: 109872721
  15 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 115734132
  70 Kindplaatsen

  BSO 2:
  LRK nummer: 249922988
  72 Kindplaatsen

 • Scholen

  Balans

 • Contactgegevens locatie

Adres

Voorschoolse opvang 

Maandag t/m vrijdag 07.30 tot 08.30 uur

Peuterspeelzaal

Maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 08.30 tot 11.45 uur
Woensdag van 08.30 tot 12.15 uur

VE Peuterspeelzaal

Geopend op maandag, dinsdag, donderdag, en vrijdag van 8.15 tot 12.15 uur

(Voorschoolse Educatie)

Peuteropvang(2 tot 4 jaar)

Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 13.30 uur

Kinderdagverblijf

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.30 uur

Woensdag van 12.00 tot 18.30 uur

Vakanties: 07.30 - 18.30 uur

Studiedagen: 07.30 - 18.30 uur

Neem een kijkje bij "Kindcentrum Balans"

Bel ons Plan een rondleiding