NederlandsEngels

Kindcentrum Kajuit

Kindcentrum Leidschendam Het Lien | Kajuit

Op weg naar de wereld van morgen! Vlietkinderen biedt kinderen van 0-13 jaar meerwaarde voor de wereld van morgen. Wij bewandelen ongebaande paden en de talenten van de kinderen krijgen de kans om zich optimaal te ontwikkelen.

Bij KC Kajuit vertalen wij deze ambities naar activiteiten op diverse vlakken. Hierbij bieden wij kinderen de ruimte om hun eigen talenten te kunnen ontdekken en ontwikkelen. Het atelier geeft mogelijkheden op het gebied van techniek en creativiteit. Het sport- en spelaanbod zorgt voor sociale interactie en het versterken van fysieke vaardigheden. Op een speelse wijze zorgen wij dat voeding leuk en leerzaam is, kweken in de moestuin, oogsten, koken en gezamenlijk aan tafel.

Waar echt de nadruk op gelegd wordt is ‘groen’. Voor KC Kajuit is ‘groene kinderopvang’ de basis voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen die veel buitenspelen en buiten bewegen zijn gezonder en gelukkiger. Daarnaast bieden wij volop ruimte voor ‘risicovol spelen’. Hierbij houden wij de veiligheid in het oog, maar bieden we de kinderen ook ruimte om hun grenzen te verleggen. Dit stimuleert hun zelfvertrouwen en verbetert het vermogen om risico’s in te schatten.

Kinderen helpen hun weg te vinden in de huidige maatschappij is een uitdaging die wij serieus nemen en waar wij met veel enthousiasme mee bezig zijn. Wij hopen dat kinderen een heel leuke tijd bij ons hebben en dat zij iets ‘meenemen’ op hun weg naar de wereld van morgen!

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurSportCreativiteitAtelierHuiswerkbegeleidingWarme groentemaaltijd
Michele Dorsman

Manager kindcentrum

Michele Dorsman

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  Kindcentrum Kajuit voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar, (peuter- en buitenschoolse opvang) heeft je veel te bieden. Denk hierbij aan natuurbeleving, (moes)tuinieren,sport, spel, muziek, dans, theater, fotografie en creativiteit. We werken nauw samen met de basisischolen Emmaus en Tandem. Met de Emmaus vormen we een kindcentrum en werken we aan doorgaande leer- ontwikkellijnen. We maken gezamenlijk gebruik van diverse ruimten binnen zowel de opvang als het onderwijsdeel van het gebouw.

 • Opvangvormen

  Voorschoolse opvang

  Voor de kinderen van de scholen waarmee wij samenwerken, bieden we opvang voor schooltijd. Je brengt je kind(eren) om half acht bij ons. Nog even rustig wakker worden, een spelletje doen of een boekje lezen. Wij zorgen ervoor dat jouw kind op tijd en met een goede overdracht in de klas komt.

  Peuteropvang

  De peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Er wordt gewerkt aan de hand van thema's zoals de seizoenen. Versjes, liedjes, voorlezen, knutselen en vooral veel spelen, dat doen we bij de peuteropvang. Want van spelen leer je! Bij de peuteropvang wordt ook geluncht met de kinderen die tot 13.30 uur bij ons verblijven. Bij onze peuteropvang zijn luiers, verzorgingsproducten en lunch inbegrepen.

  Buitenschoolse opvang

  Voor de kinderen die naar de basisscholen Emmaus, Tandem en de Vliethorst gaan. We halen de kinderen op bij de school, alles is op loopafstand en de Emmaus kan zelfs binnendoor. Deze avontuurlijke BSO heeft de kinderen veel te bieden met een activiteitenaanbod dat is toegespitst op de verschillende leeftijden. 

  Voor zowel de voorschoolse- als de peuteropvang, kunt u in aanmelring komen voor kinderopvangtoeslag.

 • Bijzonderheden

  Groene Kinderopvang

  De Kajuit heeft het certificaat 'Groen Kinderopvang', dit wil zeggen dat deze locatie zich inspant om de kinderen bewust te maken van en in contact te komen met natuur en millieu. Er is een gorene buitenruimte, we houden kippen, hebben een insektenhotel en ondernemen allerlei activtiteiten met de kinderen op het gebied van natuur en millieu.

  Gezonde voeding

  Bij groene inderopvang past gezonde en gevarieerde voeding, samen koken, kookworkshops, binnen in onze goed toegeruste keuken, maar ook in onze buitenkeuken! Volop beweging Nog zo'n belangrijk thema waar bij De Kajuit veel aandacht aan wordt gegeven, lekker buiten bewegen, sport clinics of een lekker potje voetbal op een van de omliggende velden. Het kan allemaal!

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  VSO:
  LRK nummer: 717808403
  60 Kindplaatsen

  PO:
  LRK nummer: 131398386
  16 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 717808403
  130 Kindplaatsen

 • Scholen

  Emmaus

  De Tandem

 • Contactgegevens locatie

Adres

Buitenschoolse opvang

(4 tot en met 12 jaar)

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 15.00 -18.30 uur

Woensdag: 12.00 -18.30 uur

Vakanties en studiedagen: 07.30 - 18.30 uur

Voorschoolse opvang

(4 tot en met 12 jaar)

Maandag tot en met vrijdag: 07.30 - 8.30 uur

Peuteropvang

(2 tot 4 jaar)

Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 13.30 uur, alle dagen zijn los af te nemen

Neem een kijkje bij "Kindcentrum Kajuit"

Bel ons Plan een rondleiding