NederlandsEngels

Huiswerkhulp BSO

Steeds meer ouders werken beiden een deel van de week buitenshuis. Dit betekent dat het soms lastig is om voldoende tijd te hebben om de kinderen te helpen met hun huiswerk. Daarom bieden wij bij de BSO-locaties van Vlietkinderen de ruimte voor huiswerkhulp op de BSO. Natuurlijk staat bij de BSO vrije tijd na school centraal, en genieten wij van het feit dat alle kinderen hier lekker kunnen spelen en zichzelf kunnen zijn. Maar de BSO is eigenlijk net als thuis en dus ook een plek waar je je huiswerk kunt maken als dat nodig is. Met name de kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool, die een aantal dagen per week bij onze BSO zijn, hebben dit soms nodig. Dus bieden wij op diverse BSO-locaties de mogelijkheid om in een veilige omgeving tijd te besteden aan het huiswerk.

Hoe werkt huiswerkhulp bij Vlietkinderen?

Bij Vlietkinderen bieden we de kinderen de mogelijkheid om in alle rust, tijd aan hun huiswerk te besteden. Onze Pedagogische medewerkers helpen waar ze kunnen. Dit betekent dat wij vooral voorwaardenscheppend bezig zijn. Ofwel, wij zorgen voor een rustige omgeving waar de kinderen, nadat zij zich eerst even lekker hebben kunnen ontspannen, fris aan hun huiswerk kunnen beginnen!

Verschil met huiswerkbegeleiding BSO

Er zit wel een verschil tussen de reguliere huiswerkbegeleiding en onze huiswerkhulp. Vanwege de diversiteit in lesmateriaal en uitleg van de stof van de verschillende basisscholen, kunnen we geen formele huiswerkbegeleiding bieden. Daar zijn onze medewerkers niet op toegerust. Daarentegen staan onze Pedagogische medewerkers er natuurlijk altijd voor open om de kinderen op weg te helpen met hun huiswerk en waar mogelijk hun vragen te beantwoorden. 

Huiswerkhulp bij Vlietkinderen 

Wil je gebruik maken van onze huiswerkhulp op de buitenschoolse opvang? Geen enkel probleem! Laat het ons weten, zodat wij hier de juiste afspraken met jou en de kinderen over kunnen maken. Meer informatie over onze huiswerkhulp? Neem hieronder dan contact met ons op!

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal