Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties
Vacatures

Buitenschoolse opvang

Je kunt het je nu nog niet voorstellen maar er komt een moment dat je kleintje 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat. Dan is het fijn om te weten dat Vlietkinderen bij de meeste basisscholen in Leidschendam-Voorburg en in Leidschenveen ook locaties heeft voor buitenschoolse opvang (voor, tussen, en na schooltijd).

Baby Tips | Pedagogiek

Baby tips

Blij maar onzeker

Het moment vlak na de geboorte van je kind is heel bijzonder. Naast de enorme blijdschap voelen jonge ouders zich onzekerder dan ooit in hun leven. Als je in die periode hulp van anderen durft te vragen is het wat makkelijker om om te gaan met alle nieuwe ervaringen. Andere ouders weten veel, vraag ze om raad! Een frisse blik van een buitenstaander kan helpen. Echter, teveel goedbedoeld advies kan ook heel overdonderend zijn. Vertrouw dus ook op je eigen intuïtie als ouder (en die is meestal de juiste) en neem de tijd om met elkaar als nieuwbakken ouders te praten en de indrukken een plekje te geven. Dat helpt!
Wij hebben vanuit onze ervaring natuurlijk ook een paar tips voor je, bijvoorbeeld waar je aan moet denken als je op zoek gaat naar kinderopvang.  Dag papa en mama, tot straks!

Wist je dat kinderen tussen de 7 maanden en 3 jaar de meeste moeite hebben met wennen en afscheid nemen? Vanaf 7 maanden worden baby’s zich bewust van hun bijzondere band met hun ouders. Ze zijn nog niet zover dat ze weten dat papa en mama niet echt helemaal verdwenen zijn, als ze niet meer in het gezichtsveld zijn. In die periode is het van belang om goed te overleggen met de pedagogisch medewerkers over wenprocessen en afscheidsrituelen. Samen met hen stem je zo goed mogelijk af op de behoeften van je kindje. En een klein beetje verdriet of moeite bij het afscheid nemen is niet erg. Het geeft ook aan dat er een hechte band is tussen jou en je kind.

Wist je dat kleine kinderen heel goed kunnen imiteren?

Kinderen vanaf een jaar laten al imitatiespel zien. Ze leggen bijvoorbeeld een slabbetje op het hoofd en wachten tot het andere kindje hen na zal doen. Jonge kinderen maken op die manier contact met elkaar. Zij kunnen heel intensief kijken naar een ander kindje en proberen te snappen wat ze zien. Kinderen die aan het kijken zijn leren heel veel. Imiteren draagt bij aan de ontwikkeling van wederzijds begrip en empathie. En als een jong kindje je nadoet, of jij doet hem of haar na, dan geeft dat aan dat je elkaar begrijpt.